2 Kasım 2015 Pazartesi

2000 Vodafone Kullanıcısının Bilgileri Çalındı

Vodafone dün gerçekleşen hack saldırısında yaklaşık 2000 kullanıcısının bilgilerini çaldırdıklarını belirtti.

İngiltere kuruluşlu olan telekomünikasyon kuruluşuVodafone dünyanın en büyüklerinden birisi olmasının yanı sıra ülkemizde de en çok kullanılan ikinci GSM oparatörü markası. Dün Vodafone tarafından yapılan açıklamaya göre dev komünikasyon şirketi, yapılan hack saldırısında yaklaşık 2000 kullanıcısının kullanıcı bilgilerini korumakta başarısız oldu. Vodafone bu hack saldırısının Cumartesi günü gerçekleştirildiğini ve ay sonuna gelen hack saldırısının, sadece Ekim ayı içerisindeki 2. saldırı olduğunu bildirdi.

Vodafone tarafından yapılan açıklamaya göre 2000 kullanıcının (tam olarak 1827) hesap bilgileri arasında, bu kullanıcıların operatör işlemlerini yürütmek amacıyla Vodafone'a bildirdikleri banka bilgileri de bulunuyor. Bu banka bilgilerine erişmiş olan hackerlar, kullanıcıların hesaplarından istedikleri tüm işlemleri gerçekleştirebilirler. Vodafone bu hack saldırısında bilgileri çalınan bütün kullanıcılarla temasa geçtiklerini ve bu kullanıcıların hepsinin gerekli konularda uyarıldığını söyledi. Şu ana kadar hiçbir kullanıcının para kaybı yaşamadığı veya başka bir sorunla karşılaşmadığı belirtildi.

Vodafone'un bulunduğu ülkeler (Kırmızılar tek olarak varlığını sürdürdüğü, maviler ise ortaklarının bulunduğu)

Son zamanlarda artan hack saldırıları, önceden olduğu gibi güvenlik açığı bulunan küçük şirketler yerine, sağlam güvenlikli büyük şirketlerin hedef alındığını gösteriyor. Bunun nedeninin gelişen teknolojiyle birlikte azalan güvenliğimiz olduğunu düşünüyorum çünkü günümüzde öyle bir noktaya gelindi ki en sağlam güvenliği bulunan sistemler bile, hiç düşünülmeyecek basit şeylerle hacklenebiliyor.
Kaynak: VentureBeat 

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Tekno Blog | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top