2 Kasım 2015 Pazartesi

Counter-Strike: Global Offensive – AK-47 Rehberi

AK-47 tartışılabilecek şekilde Counter-Strike: Global Offensive’de ki en iyi otomatik silahlardan biri. Silahın en büyük özelliği ise, karşınızdaki kişi zırh kullanıyorda olsa, kafa ve boyuna isabet eden tek bir kurşunla onu öldürebiliyor olmanız. Eğer Counter-Strike: Global Offensive’de hangi silahta ustalaşmanız gerektiğine henüz karar vermediyseniz. Terörist tarafı için AK-47 en doğru seçim olacaktır. Özellikle orta ve uzak mesafeler olmak üzere, AK-47 silahı bütün mesafelerden aynı etkiyi gösterebilen inanılmaz bir silahtır.
Önerilen satın alma şekli ise, AWP almadığınız durumlarda, eko roundlar dışında ana silahınız olarak AK-47’yi almak. AK-47, CS:GO’daki en popüler silah. Birçok CT oyuncusu da eğer etrafta AWP yoksa, M4 silahlarını bırakıp yerde yatan AK-47’yi almayı tercih etmekte.
  • Ateş Etme Teknikleri
  • Sprey Yönü ve Geri Tepme Kontrolü
  • Özellikler
cs-go-ak-47-rehberi

Ateş Etme Teknikleri

TEK TIK

Kafaya nişan almayı deneyin ve sadece bir kez ateş edin. Dinamik crosshairınızın sıfırlanması bekledikten sonra olabilecek en çabuk şekilde bu işlemi tekrarlayın. Bu atış şekli sprey yapmakta zorlanan oyuncular için oldukça kullanışlı olduğu gibi, ortalama üstü de bir isabet yeteneği gerektirmektedir. Prosedür ortalama bir kaç milisaniye alacağından, tahmin ettiğinizden çok daha hızlı şekilde ateş ediyor olacaksınız. Duvarda belirlediğiniz bir noktaya sürekli atış yaparak bu konuda ustalaşabilirsiniz. Bazı oyuncular bu tekniği yalnızca AK-47 ile kullanırlar. Çünkü AK-47 her şart altında kafadan isabette direkt öldürmekte. Fakat bir çok kullanıcı bu tekniği bir çok silahta bir uzak mesafe çatışma taktiği olarak kullanmaktadır.

TARA VE BIRAK

Bu tekniği uygulamak için kafaya nişan almayı deneyerek 2-4 arası mermi atıp duruyoruz. AK-47’nin kendisinden gelen özelliğinden ötürü attığınız ilk 2 atış tam nişan aldığınız noktaya gidecektir. Fakat ardından bir tepme efekti devreye gireceğinden mermileriniz yukarı doğru kaymaya başlayacak. Bu yüzden ilk iki mermiyi attıktan sonra hedefinizi rakibin göğsüne doğru tutarak son iki mermiyi o bölgeye atmayı denemelisiniz. Bu taktiği bir duvara ateş ederek çalışabilirsiniz. Eğer dinamik bir crosshair kullanmıyorsanız (artık pek popüler değil), silahın tepme etkisinin geçtiği anlamak için silahı tutuş pozisyonunuza bakın. Silah varsayılan şekline döndüğünde geri tepme efekti de geçmiş demektir. Bu atış tekniği, orta mesafeli çatışmalarda oldukça etkilidir.
SPREY
AK-47, sprey atış şeklinde 1,6’ya göre çok daha fazla mermi atıyor. Fakat kısa mesafeli çatışmalara girdiyseniz ve karşınızda birden fazla rakip varsa, sprey oldukça efektif bir atış şeklidir. Kafadan vuruş gerçekleştirmek biraz daha zor olsa da, rakiplerinizi çok kısa süre içinde öldüreceksiniz. Sprey yaparken geri tepme etkileri devreye gireceğinden, ilk bir kaç kurşunu sıktıktan sonra hedeflediğiniz bölge aşağıya doğru inmeli. Böylece yukarıya doğru seken mermilerin rakibinizin başına isabet etme ihtimali artar. Sprey yaparken farenizle izleyeceğiniz yolu, bir sonraki sprey yönü ve geri tepme kontrolü bölümümüzde görebilirsiniz.
Antremanı:
  • Boş bir oyuna girin.
    • örnek map de_dust2_se
  • Konsola aşağıdaki komutları yazarak rahat bir çalışma ortamı oluşturun.
    • sv_cheats 1 (Hileleri açar)
    • impulse se 101 (16000 para)
    • sv_showimpacts 1 (Mermilerin vurduğu bölgeyi işaretler)
    • sv_infiniteammo 2 (Sınırsız mermi)
  • AK-47 satın alın
  • Eğitim:
    • Bir duvarı tarayın ve sprey yönünüzü kontrol etmeye çalışın
    • Tek atış yaparak çalışmaya başlayın
    • Ardından iki atış yapmayı deneyin. (Muhtemelen aynı noktayı vuracaksınız.)
    • Ardından üçlü atışlar yapmayı deneyin. Üçüncü atışınızın yukarı doğru sektiğini farkedeceksiniz. Aim’inizi aşağı çekerek aynı noktaya isabet ettirmeye çalışın.
    • Ardından dörtlü ve daha fazla atış içeren denemeler yapın.
    • Bu antremanda tamamen ustalaşmadan, full şarjör atış çalışmalarına geçmeyin
ak-47-horus-2

Sprey Yönü Ve Geri Tepme Kontrolü

Yukarıda anlattığımız atış tekniklerinde ustalaşmak oldukça uzun süren çalışmalar gerektirmektedir. Öğrenme sürenizi hızlandırabilmek için, aşağıdaki tepme kontrolü resimlerine bakın. İlk resim, siz hiç hareket etmeden sprey yaptığınızda AK-47’nin kendiliğinden yaptığı tepme ve mermi isabet bölgeleridir. İkinci resimde ise bu yönü nasıl tersine çevirebileceğinizi görüyorsunuz. Ateş ederken bu tepmenin tam tersi istikamette farenizi hareket ettirirseniz, attığınız mermiler her daim aynı bölgeye isabet eder. Bu sprey yönünü çalışarak, spreyde ustalaşabilirsiniz.
ak-47-varsayilanak-47-tepme

Özellikler

AK-47 Özellikleri
Fiyat$2700
Şarjör Kapasitesi30/90
Ateş Etme ModuOtomatik
Atış Hızı600 RPM
TakımTeröristler
Şarjör Değiştirme Süresi2,5 saniye
Yürüyüş Hızı215
Öldürme Ödülü$300 (Rekabetçi)
$150 (Basit Eğlence)
Hasar36
Zırh Delme77.5%
Delme Gücü200
Satın Alma TuşlarıB-4-2

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Tekno Blog | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top