1 Kasım 2015 Pazar

Facebook kenar çubuğu durum güncellemelerini kapattı

facebook-kenar-cubugu-durum-guncellemesi-311015
Facebook, geçtiğimiz nisan ayında kenar çubuğu üzerinden durum güncellemesi yapma özelliğini test etmeye başlamıştı. Sosyal paylaşım sitesi, hızla yazılabilen ve kısa süre sonra ortadan kaybolan bu güncellemelerle eski sosyal ağlarda yazılan “dışarıda” mesajlarını akıllara getirmişti.
Ancak Facebook, söz konusu özelliği test etmeyi geçtiğimiz ay sessiz sedasız bıraktı. Şirket tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada, kullanıcılardan gelen geri bildirimlerin dikkate alındığı ve bu özelliğin testinden vazgeçildiği belirtildi. Teste dahil edilen kullanıcıların kenar çubuklarının orijinal görünümüne döneceği açıklanırken, katılımcılara teşekkür edildi.
Facebook, kenar çubuğu üzerinden durum güncellemesi yapma özelliğini Avustralya ve Tayvan’daki kullanıcılarıyla test etti. Kenar çubuğunu bir tür gölge Haber Kaynağına çeviren özellik, Facebook kullanıcılarına en yakın arkadaşlarıyla farklı biçimde iletişim kurma imkanı sunmuştu.
Özellikle Facebook’un odak noktasının önemli ölçüde video kayacağı göz önüne alındığında, kenar çubuğu güncellemelerinin kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap vermesi muhtemeldi. Ancak özelliğin tüm Facebook kullanıcılarıyla buluşması mümkün olmadı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Tekno Blog | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top